2022. január 24. - Timót
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-7°

Kiderült az igazság: Gergő pasizni indult, de a Ginával jött össze

Homonnay szakított a migráns pasijával, egyedül éldegélt az olasz fővárosban. Gondolta, hogy szilveszterkor megindítja az újévet, ám ez lett a veszte.

A Tor Vergata klinikán vizsgálják, hogy kábítószer-túladagolás okozta-e a halálát.

Újabb részletek jelentek meg Homonnay Gergely szombaton bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban. A Repubblica.it hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt írja, hogy a magyar író (akit a lap 52 évesnek nevez, más hírek szerint 53 éves, a Wikipedia-oldalán azonban csak 46 évesként van szerepeltetve) szombaton reggel ötkor ment le a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubba, amely a lap szerint meleg körökben igazodási pontnak számít. A római Messaggero azt is hozzáteszi, hogy nem egyedül érkezett, hanem egy férfivel, akivel azután külön váltak.

A Repubblica úgy tudja, Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12-kor, amikor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, a DK-közeli provokátor még élt, de nehezen lélegzett és lényegében nem volt eszméleténél. Az újraélesztésére vonatkozó próbálkozások kudarccal végződtek, az író 13 óra 17 perckor elhunyt.

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították. Itt végzik el azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján kiderül, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e Homonnay halálát. A Repubblica szerint a Homonnay holmija között a szekrényében egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak. Előbbiről azt írják, szabad szemmel sem a kokainra, sem a heroinra nem hasonlít, bár nem tisztázott, kinek az ítéletére alapozva írják ezt. A cikk alapján a vizsgálatok derítik majd ki, hogy esetleg GHB (köznapi nevén Gina) lehetett-e a Homonnaynál talált szer. Mindenesetre a lap szerint aki a klubban ismerte őt, az nem titkolta, hogy gyakran a randidrognak is tartott GHB-t használta az elhunyt férfi.

A rendőrség időközben elindított nyomozása nem csak a túladagolás kérdését próbálja vizsgálni, írja a Messaggero, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is, hogy kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay.

A rendőrség felkereste az író római barátját, akivel azonban már egy ideje nem találkozott és a tragédia körülményeinek tisztázásában nem tudott segíteni. Homonnay a cikk szerint egy ideje egyedül élt a San Giovanni környékén.

Homonnay haláláról vasárnap este számolt be a Corriere della Sera. Azt írták, szívmegállás okozta Homonnay Gergely halálát, és a férfi egyedül volt a gőzfürdőben.

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021. szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elitélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató