2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

DK: a kormányváltás után politikus nem lehet sportvezető

A versenysport támogatásának újra teljesítményalapúnak kell lennie, és ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor politikus nem tölthet be sportvezetői szerepkört - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) sportkabinetjének egyik tagja kedden.



Keszthelyi Dorottya online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a múlt héten "puccsra emlékeztető körülmények között" váltották le a Magyar Olimpiai Bizottság eddigi elnökét, Kulcsár Krisztiánt.
 
A MOB elnöke azután kért bizalmi szavazást maga ellen, hogy a "Fidesz propagandasajtójában" szerző nélküli lejárató cikkek láttak napvilágot - fogalmazott. A politikus hangsúlyozta azt a véleményét, hogy a Fidesz legfelsőbb köreiben "döntöttek a MOB elnökének likvidálásáról, a hadművelet pedig sikeresen zárult".

Tóth Tamás, a DK sportkabinetjének vezetője azt mondta, beláthatatlan következményei vannak, ha politikusok kerülnek a magyar sportélet vezetői elitjébe. A MOB elnökének "megpuccsolását ugyanis Deutsch Tamás alelnök egyedül vezette le" - tette hozzá.
 
A Demokratikus Koalíció egyértelműnek tartja, hogy Kulcsár Krisztián leváltásáról Orbán Viktor miniszterelnök egyszemélyben döntött - jelentette ki Tóth Tamás. Hozzátette: a kormányfőnek egy új, "jobban és egyértelműen mozgatható politikai bábra van szüksége, akinek segítségével a Magyar Olimpiai Bizottság is a függetlenségüket elvesztő egyetemek sorsára fog jutni".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató