2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab ismét beleszállt Makizajba: "A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem"

Az Alfahírnek adott interjút a baloldali Jobbik elnöke.

Mint ismert, Márki-Zay Péter a fideszes nyugdíjasokról tett vállalhatatlan kijelentést.  Arról beszélt, hogy a baloldalnak azért lehet több esélye nyerni az idei országgyűlési választásokon, mert az idős választópolgárokat „megtizedelte" a koronavírus-járvány, köreikben pedig hagyományosan magasabb a jobboldal támogatottsága.

Erre is reagált Jakab az interjúban:

Egészen abszurd maga a felvetés is, hogy a COVID áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók. Politikusként két dolog érdekelhet: hogy a gyászolók minél hamarabb megnyugvást találjanak, és hogy a kormány elhibázott járványkezelése ne szedjen több áldozatot.

A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem.

Hozzátette:

Van egy kommunikációs stáb, ami meghatározza a miniszterelnök-jelölt kommunikációját, és ennek összhangban kell lennie a közös programmal. Nagyon fontos, hogy ha egységes ellenzékről beszélünk, akkor a karmester is velünk egységesen kommunikáljon.

Nyílt hadüzenet Jakab Pétertől Márki-Zaynak:

„Én a hetedik frakció kérdésében világossá tettem az álláspontomat. Nem támogatom. (…) A miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató