2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lerohadt egy román város távhőszolgáltatója, szerelők helyett pappal és egyházi szertartással próbálták orvosolni a helyzetet

A lehető legmagasabb fórumnál próbált intézkedni a dél-romániai Gorj megyében található Motru város távhőszolgáltatójának vezetője, miután az üzemben meghibásodás lépett fel, és az egész városban leállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás.



A településen a beszámolók szerint még december 30-án beütött a krach, a lakásokban és az intézményekben fagyoskodnak az emberek, a benti hőmérséklet már a külsőhöz közelít.

A meghibásodás miatt összesen mintegy 15 ezer ember szenved.

Alapesetben ilyenkor az üzem vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a műszaki problémát műszaki eszközökkel, konkrétan pedig az arra kiképzett szerelők segítségével hárítsa el.

A motrui szolgáltató vezetője azonban nem ennyire földhözragadt, így ő ennél jóval magasabbra tört.

Ennek nyomán egyenesen a Fennvaló segítségét kérte – na nem személyesen, hanem egy közvetítőm keresztül.

Így aztán pópát hívatott a meghibásodás helyszínére,

ahol aztán az a rozsdásodó csövek labirintusának közepén tartott egyházi szertartást azért, hogy a hely felszentelése nyomán eltakarodjon a gonosz meghibásodás, a probléma pedig minél hamarabb megoldódjon.

Hogy ez hatásos lesz-e azt csak a Jóisten tudhatja.

A jelen levő munkások minden esetre az első döbbenet után jól szórakoztak, a város polgármestere pedig a jelek szerint kissé szkeptikus, mivel arra kérte a megyei tanfelügyelőséget, hogy halassza el a hétfői iskolakezdést, vagy kezdődjön online a tanítás, hogy a diákoknak ne kelljen a jéghideg osztálytermekben dideregniük.

Forrás: Főtér

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató