2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Német lap: A Lengyelország és Magyarország elleni küzdelem mérgezően hatott az EU belső kohéziójára

Németországnak vissza kellene térnie a Nyugat és Kelet, valamint a nagy és kis tagállamok közti közvetítői szerephez, ahogy régen tette ezt Helmut Kohl, most pedig Emmanuel Macron, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent cikk felhívja a figyelmet arra, hogy a lengyel és a magyar kormány által hozott egyes intézkedések ellentmondanak a jogállamiságról alkotott elképzeléseknek, ugyanakkor egyre világosabbá válik, hogy a tagállamok közös értékrenddel rendelkeznek, azonban az értékek meghatározása nem egységes.

A szerző továbbá megjegyzi, hogy

az elmúlt évek Lengyelország és Magyarország elleni küzdelem nem felelt meg az együttműködés szellemének, hanem mérgezően hatott az EU belső kohéziójára.

 

A cikk kiemeli, hogy Németországnak vissza kellene térnie a Nyugat és Kelet, valamint a nagy és kis tagállamok közti közvetítői szerephez, ahogy régen tette ezt Helmut Kohl, most pedig Emmanuel Macron, aki nemrég meglátogatta Orbán Viktort, mivel felismerte, hogy az összes tagállam egysége nélkül a további integráció kudarcra van ítélve. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy az európai egyesülés nem az európai identitások és értékek összeolvasztására jött létre, hanem a szuverén államok közötti együttműködés és a kölcsönös előnyök érdekében. A fiatal tagállamok arra emlékeztetik az európai közösséget, hogy az „egység a sokféleségben” nem jelenti a sokféleség egyesítését.

Forrás: Mandiner

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató