2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nyomozást rendelt el az ügyészség, miután Varga Judit feljelentette „Az ördög ügyvédjét”

Feljelentést tett az ügyészségen Varga Judit ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, közölte szerkesztőségünknek küldött közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Az igazságügyi miniszter feljelentésének lényege szerint december 27-én az ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett.

Az említett közösségi oldalon akkor azt állították, hogy „felvételek” vannak a birtokukban erről, illetve a miniszter Völner Pál korrupciós ügyében játszott szerepéről.

A tárcavezető az esettel kapcsolatos korábbi Facebook bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy az ellenzékhez köthető közösségi oldalon „fenyegetésnek szánt hazug posztokat” jelentettek meg róla, és a „bejegyzésekben nőként és családanyaként is” megpróbálják őt valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni.

A Fővárosi Főügyészség mostani közleménye szerint a miniszter arra is indítványt tett, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség vegye át a vád képviseletét.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás  gyanúja miatt el is rendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség  pár hónappal ezelőtt emelt vádat. Azt írják, hogy az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató