2022. július 07. - Apollónia
EUR : 409.98
USD : 400.21
Időjárás ikon27°14°

Queerügyi kormánybiztost nevezett ki az új német kormány

Az új német kormány bejelentette, hogy a hátrányos nemi megkülönböztetés elleni küzdelem jegyében kormánybiztost nevezett ki, aki a queer emberek ügyeiért lesz felelős. Ilyenre még nem volt példa az országban – írja az AFP hírügynökség. (Az angol eredetű queer kifejezés minden olyan embert jelöl, aki nem heteroszexuális vagy nem azonosul a születési nemével.)

A 42 éves Sven Lehmann zöldpárti képviselőnek az lesz a feladata, hogy nemzeti akciótervet készítsen, ami alapján Németország „úttörővé válhat a diszkrimináció elleni küzdelemben” – közölte a német családügyi minisztérium.

Az Olaf Scholz kancellár vezette német szövetségi kormány – ami a szociáldemokraták, a balközép Zöldek és a jobbközép liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciója – december 8-án lépett hivatalba. Scholz utána egy kongresszuson azt mondta: kormányának a haladás mellett a másik kulcsszava a tisztelet lesz, és el akarja érni, hogy mindenki megkapja a teljesítményéért, munkájáért járó tiszteletet, és hogy mindenki tartsa tiszteletben a mások életmódját, életfelfogását.

Lehmann 2018 és 2021 között már volt queerügyi szóvivő a pártja parlamenti frakciójában.

 

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató