2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Így pusztul le Budapest: Hajléktalanok költöztek a leszerelt BKK-automaták helyére

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat nemrég spórolásra hivatkozva szereltetett le számos BKK-jegyautomatát- A Metropol egyik felháborodott olvasója jelezte a lapnak: az még hagyján, hogy az üres betontömbök elcsúfítják a forgalmas csomópontokat, de a szeméttől és a mocsoktól egyre rondább képet mutat a főváros. A jegyautomaták helyét elfoglalták a hajléktalanok.

A jelenleg üzemelő 364 automatából 318 elérhető gép lesz a fővárosban

– jelentette be korábban a Budapesti Közlekedési Központ. Magyarázatként azt írták, hogy ezzel pénzt spórolnak, és amúgy is megváltoztak a jegyvásárlási szokások, nincs szükség ennyi automatára.

Nem jó ötlet leszerelni a jegyautomatákat spórolásra hivatkozva, hisz épp ezek szedik be a bevételek nagyját. Szomorúan látom, hogy az elmúlt napokban mégis sorra tűnnek el az automaták Budapest csomópontjaiból

– kommentálta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook oldalán. Hozzátette: Az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét. Többtízmilliárd forintot szed be a BKK az automaták révén.

Forrás: Metropol

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató