2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kész Gattyán György pártjának programja, jövő héten hozzák nyilvánosságra

Portálunk is beszámolt róla, miszerint bejegyezték Gattyán György pártját. A párt a Megoldás Mozgalom nevet kapta, székhelye pedig a milliárdos üzletember legnagyobb vállalata, a Docler Holding lett. Az ATV által megkérdezett elemző és nyilvánosság stratéga szerint Gattyán Györgynek még egy nagyon aktív, kompetens kampánynál is kevés esélye van a választásokon. A párt programja egyébként készen van, jövő héten hozzák nyilvánosságra – tudta meg az ATV híradó Gattyán környezetéből.
 
December 17-én az Egyenes Beszéd című műsorban jelentette be Gattyán György, hogy indul a 2022-es választásokon. Pontosan egy héttel később, december 24-én, Megoldás Mozgalom néven be is jegyezték a milliárdos üzletember pártját. A párt elnöke Gattyán György, alelnökei a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, illetve Bajusz Krisztina ügyvéd. A párt székhelye a milliárdos legnagyobb vállalata, a szexkamera biznisszel foglalkozó X. kerületi Docler Holding lett.

Ember Zoltán szerint Gattyán nem feltétlenül egy valódi működéssel rendelkező pártot szeretne.Az Iránytű elemzője úgy véli, ez a késői pártalapításból és kampány csapatának toborzásából is leszűrhető. Ember Zoltán gyanúsnak nevezte azt is, hogy egy sikeres, megfontolt üzletember egy olyan politikai projektbe vág bele, ahol a győzelem szinte kizárható.

Pozíciója inkább az ellenzéktől venne el szavazót, illetve az olyan nem szavazóktól, bizonytalan szavazóktól, akik érettségizett vagy diplomás szavazók, viszont belőlük nincs annyi, hogy elérhesse az öt százalékot

– magyarázta az ATV-nek az elemző. A stratéga szerint a választásokon való indulás Gattyán Györgyöt akár még nehéz helyzetbe is hozhatja: nem magyarázta el a digitalizáció fogalmát, nincs kampánya, időzavarba került és a listás szavazatokhoz hiányoznak az egyéni jelöltek.

Választókörzetekben megtalálni azokat az embereket, akik politikailag kompetensek meglehetősen nehéz feladatnak tűnik. Kampányban nem szokás már jelölteket keresni, kampányban már a jelölteknek dolgozni kell, hogy megismerjék őket az emberek és bizalmuk legyen rájuk szavazni

– magyarázta Perlaky-Papp József. Az ATV kereste Gattyán Györgyöt, de elfoglaltsága miatt nem tudott interjút adni. Egy hozzá közeli forrásból viszont kiderült: a párt programja már készen van, jövő héten ismertetik a nyilvánossággal.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató