2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Tarlós István Makizajról: "Hatalmi vágyától vezérelve már a tüzet a vízzel is házasítaná"

A volt főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában értékeli az ellenzéki választási kampány jelenlegi helyzetét.



„Külső szemlélő számára az ellenzéki csapat kormányzóképességet nemigen mutat – hacsak Márki-Zay Péter vagy Jakab Péter dühkitöréseit nem tekintjük annak –, s inkább úgy tűnik, mintha csak egzaltált hatalomvágy motiválná őket” – jelenti ki Tarlós István az interjúban. Hozzátette, az ellenzéki oldalon szerinte nem igen látni egységes programot, vagy egységes identitást, „ideológiát pedig még annyira sem mutatnak, miközben a módszereik és a kommunikációjuk egészen drasztikussá vált”.
 
A politikai teljesítménnyel kapcsolatban megjegyzi, „a nem is rég külföldről hazatelepült Márki-Zay, mégiscsak egy kis város polgármestereként, csekély politikai tapasztalat birtokában igyekszik mindjárt a miniszterelnöki székbe.”

Arra is felhívja a figyelmet, „Márki-Zay mindjárt azzal kezdi, hogy akár feles parlamenti többséggel felrúgná az alkotmányt, s előre bejelenti, hogy nem fogadná el az eredményt, ha netán nem ő nyerne. Mi ez? Előre bejelentett puccskísérlet? Hatalmi vágyától vezérelve már a tüzet a vízzel is házasítaná. Gyanúsan túlhangsúlyozott és egyre kevésbé hihető kereszténységével, jobboldaliságával csábítgatja a konzervatív szavazókat, miközben a bejelentett tervei nem kis része szemben áll a keresztény tanítással”.

Ráadásul kiemeli, hogy Márki-Zay jobboldali politikusként fogott össze Gyurcsány Ferenccel és a Momentummal. „Az ellenzék kormányfőjelöltje merőben különböző értékrendek egyidejű érvényesítésével hiteget, ami persze nonszensz, különösen, hogy nincs is saját pártja” – fogalmazott Tarlós. És szerinte az ellenzéki összefogás „hatalomzabrálási humbug”, ahogy már az előválasztás is az volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató