2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tegnap több, mint 500 migráns próbált átjutni a határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 365 határsértőt tartóztattak fel és 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Kiskunhalas, Vaskút, Bácsborsód, Bácsalmás, Kelebia, Katymár, Dávod, Mélykút és Nagybaracska közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 224 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Szeged-Gyálarét, Ruzsa, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Makó, Öttömös, Pusztamérges, Röszke és Maroslele közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Győrnél és Várbalognál 2; Pest megyében, Inárcsnál 21; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya területén 7 határsértőt tartóztattak fel – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A feltartóztatott migránsok magukat szír, marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, eritreai, iraki, algériai és indiai állampolgárnak vallották magukat. Közülük azonban egy sem tudta bizonyítani, hogy tényleg az általa megadott országból érkezett-e.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – derül ki az előzőeken felül a rendőrség tudósításából.

Ha ilyen tempóban érkeznek, akkor megdöntheti a tavalyi határsértési adatokat év végére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató