2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bolond Szél a rendőrségről terjesztett álhírt - gyorsan cáfolták

A független képviselő bejegyzése nem tartalmaz egyetlen konkrétumot– sem időpont, pontos helyszín, azonosítható résztvevők. Mintha az ellenzék elmúlt 10 évét foglalná össze a rendőrség közleménye, pedig nem. Csupán Szél Bernadett újabb álhírét voltak kénytelenek cáfolni a rendőrök, akiket hamisan vádolt meg azzal a képviselő asszony, hogy megbírságolták egy magánúton, ami ki másé lenne, mint– dobpergés– Mészáros Lőrincé. A hatóság visszautasította a rágalmakat és jelezte, a rendőrség nem bírságol semmilyen esetben sem magánutak használatáért. Szél tehát gyorsan lebukott…

Szél Bernadett  közösségi oldalán közzé tett bejegyzésével ellentétben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezi: bármely magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogköre – ez a rendkívül érdekes közlemény jelent meg a rendőrség tájékoztató oldalán. A hatóság arra reagált ezzel, hogy Szél Bernadettnek sikerült egy akkorát mészároslőrinceznie, hogy még a rendőrséget is belekeverve mondván, az egyenruhások védik a vállalkozó cégéhez tartozó utat és bírságolják, aki arra jár. Már önmagában is jó kérdés, hogy mégis ki és miért járna egy cég magánútján, ennél is fontosabb, hogy amit Szél állít, nem lehet igaz. Legalábbis a rendőrség szerint. Ők pedig vélhetően többet tudnak saját tevékenységükről, mint a nagyotmondó képviselő.

Szél Bernadett még csütörtökön jelentkezett egy poszttal, miszerint megbüntették egy magánút használatáért. Akkor azt írta, hogy Ez az út 2007-ig az állam, illetve a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt, majd ennek átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve végül Mészáros Lőrincnél kötött ki (a földekkel együtt). Vagyis 2007 óta privatizálva van a terület, így az út azóta magánterület. Ettől függetlenül természetesen a háttérben megbúvó Mészáros-szálat feltétlenül ki kellett emelni a sztoriban, hozzátéve, hogy a gonosz rendőrök meg is bírságolták, amiért használni merte az utat (amit egyébként nem kellett volna). Hogy mennyire okos, vagy egyáltalán emberséges belekeverni a rendőrséget egy lejáratásnak szánt sztoriba, amit ráadásul pillanatok alatt cáfolnak is, mindenki döntse el maga.

Mindenesetre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte, hogy visszautasítja országgyűlési képviselő asszony nagy nyilvánosság előtt tett állítását, amely szerint rendőrei jogtalanul büntetnek egy magánúton és megjegyzik, hogy a képviselő asszony bejegyzése nem tartalmaz egyetlen konkrétumot sem (időpont, pontos helyszín, azonosítható résztvevők), amennyiben rendelkezik azokkal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kész vizsgálatot folytatni, és amennyiben történt visszaélés, annak elkövetőjével szemben szigorúan eljárni!

Ugyanakkor mindenkit kérünk, hogy a rendőröket, a rendőrséget az alaptalan vádaskodástól kíméljék meg, felelősségteljes munkánkat korrekt együttműködéssel, hiteles információkkal segítsék!

-írta zárásképpen a rendőrség.

Forrás:PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató