2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egyre valószínűbb: Magyar szövetségi kapitánya lesz a román válogatottnak

Megérkezett Bukarestbe és a román szövetség elöljáróival egyeztet a kapitányi posztról Bölöni László.

Bölöni László érkezését a gsp.ro fotózta le a bukaresti (otopeni) reptéren, ahol Mihai Stoichita, a Román Labdarúgó Szövetség technikai igazgatója fogadta, majd együtt autóztak el Razvan Burleanu szövetségi elnökhöz.

A tavaly év végén, még Nizzában kezdődött tárgyalások így újabb, a román remények szerint utolsó fázisukhoz értek, amely eredményeként Bölöni lehet újra a válogatott szövetségi kapitánya – Stoichita szerint jól is haladnak az egyeztetések. A marosvásárhelyi születésű, 68 éves szakember 2000 és 2001 között, 13 mérkőzés – 8 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség – erejéig ült már a román kispadon (játékosként pedig 108-szor szerepelt a válogatottban), azóta viszont nem dolgozott Romániában. Irányította viszont a Sporting Lisszabon, a Monaco, a Lens és legutóbb a Panathinaikosz csapatát (tavaly májusig) is többek között.



A szövetségnél bíznak benne, hogy hamarosan aláírhatják a megállapodást a trénerrel, aki nem az első választása volt ugyan a szövetségnek (Dan Petrescu, Gheorghe Hagi és Răzvan Lucescu is nemet mondott az ajánlatra, a kisvárdai kispadról is lemaradó Adrian Mutu pedig hoppon maradhat), de a jelek szerint másodszor is román szövetségi kapitány lehet.

A románok előző kapitánya, Mirel Rădoi azután távozott posztjáról, hogy a válogatott csak a harmadik lett vb-selejtező csoportjában.

Forrás: Csakfoci

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató