2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsonynak elborult az agya az ATV-ben: Mi a túrót csináljak még?

Az ATV stúdiójában őrjöngött a főpolgármester a Városháza-ügy kapcsán.

Budapest főpolgármestere az ATV, Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt csütörtök este. A beszélgetés során szó esett a megbomlani látszó ellenzéki egységről, valamint a Városháza-ügyről is.

A lehető legrosszabb időpontban kellett elkezdenünk gyűjteni az aláírásokat - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az Egyenes beszédben, aki szerint most már 100 ezer aláírás környékén járhatnak, a tegnapi nappal sikerült is berobbantani a folyamatot.

Arra a kérdésre, hogy a korábbi célokkal szemben miért nem lett meg év végérére a 200 ezer aláírás, Karácsony úgy reagált: az ünnepekkor az embereknek más dolga is van, mint hogy aláírjanak. Viszont most azt látják, hogy sorba állnak az emberek a pultok előtt.

Határidőt nem tud mondani, de addig biztosan meglesz a 200 aláírás, amíg közjogilag kiírható a népszavazás, az január 15-ét jelenti.

Meg kell mutatni, hogy az ellenzék egységes, nem magától értetődő dolog, időnként itt van az ideje - mondta a főpolgármester annak kapcsán, hogy vannak viták, de az a kérdés, ezeket tudják-e rendezni.

Szerinte az ellenzéknek újra az utcán kell lenni, beszélni az emberekkel, mert a médián és a Facebookon keresztül nem fog menni ennek a kampánynak a megnyerése.

Az ellenzék legfontosabb üzenete szerinte az, hogy vissza kell adni a politikát az embereknek, hogy a politikai az emberek valódi problémáiról szóljon, a kormányzás ne uralkodás legyen, hanem szolgálat.

Ma Magyarországon 16 hónapba kerül átlagosan, amíg valaki állást talál, ehhez képest ma az álláskeresési járadék 3 hónap. Szerinte ezen felül a Fudan története illusztrálja legjobban, hogy a jelenlegi kormány mennyire nem foglalkozik az emberek érdekeivel.

Színvallásra kell kényszeríteni a Fideszt: ha ezek a kérdések nem lesznek ott áprilisban a kormány kamu-népszavazásával, akkor világosan el tudjuk mondani, hogy ez azért van, mert a Fidesz fél - mondta Karácsony, akinek határozottan az az álláspontja, hogy közjogi értelemben a Fudan-népszavazás beéri a választásokat.

A Városháza-ügyről

Január 17-én fog a Városháza eladását vizsgálóbizottság ülésén beszélni. Karácsony szerint “politikai analfabétizmus alakult ki a Fidesz körében, nem tudnak olvasni”. Szerinte a tények egyértelműen le vannak írva, nincs ügy, nem akarják eladni a Városházát.

Karácsony szerint a Városháza-ügyben életre hívott vizsgálóbizottság, három kormánypárti és négy nem fideszes taggal, óvodás szinten működik. Mint kifejtette, galériát fognak nyitni az épületben, felújítják a Merlin Színházat és a Károly körúti homlokzatot illetve elindult a Városháza park ötletpályázata is.

Mi a túrót csináljak még, hogy felfogják azokat a tényeket, amelyek le vannak írva?”

– őrjöngött a főpolgármester.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató