2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szólt a Mercedes, hogy kigyulladnak az autók, ezért vigyék vissza a tulajdonosok

Meghibásodhat az érintett típusok hűtőrendszere.

A hűtőrendszer lehetséges meghibásodása miatt 800 ezer autó visszahívására kényszerül világszerte a Mercedes-Benz – írja a Bild. A visszahívás a 2017 januárja és 2021 októbere között gyártott dízeles GLC, GLE, GLS típusokat, valamint a C-, E-, S-osztályokat és az OM654 és OM656 motorokkal szerelt Offroad-Dino G-osztályokat érinti.

A szóban forgó autók hűtőanyag-pumpája meghibásodhat, ezért bizonyos alkatrészek túlhevülhetnek. A gyártó közleménye szerint

az sem teljesen kizárt, hogy az érintett autók ki is gyulladhatnak.

A gyártó azt javasolja, hogy amíg nem cserélik ki az érintett alkatrészt, addig az autótulajdonosok lehetőleg csak annyira használják gépkocsijaikat, amennyire feltétlenül muszáj, és akkor is vezessenek nagyon óvatosan. A legfontosabb probléma a Mercedesnél jelenleg az, hogy egyelőre nem, állnak rendelkezésre a szükséges pótalkatrészek az autók kijavításához. Ennek a koronavírus-válság az oka: sok beszállító még mindig nem tud olyan mennyiségben és gyorsaságban termelni, hogy gyorsan el lehessen kezdeni az érintett autók alkatrészcseréjét. A Bild megkeresésére a gyártó azt közölte, hogy rohamtempóban dolgoznak a probléma megoldásán. Az alkatrészcserék első hulláma már január végére lezárulhat.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató