2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Több embernek is egyszerre hat dózis vakcinát adtak be egy budapesti kórházban

A vétkes szakdolgozó tévedésből nem hígította fel a vakcinát, ez okozta a túladagolást.

Több embert is hat adag vakcinával oltottak be a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben a napokban, tudta meg a 24.hu. Az információkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette. Úgy tudják, összesen 12 oltakozó érintett.

A lap szerint szerint a vétkes szakdolgozó tévedésből nem hígította fel a vakcinát, ez okozta a túladagolást. A vakcinákat ampullákban kapják kézhez az oltópontok, minden egyes ampullában több ember beoltására elegendő oltóanyag van, amit viszont az előírások szerint hígítani kell, csak ezt követően felhasználhatók. Ez utóbbi maradt el a szóban forgó esetekben.

Az Emmi válaszában azt írta, álláspontjuk szerint a történtek hátterében egyértelműen emberi mulasztás áll. Közölték, az intézmény a szükséges lépéseket megtette, de azokat nem részletezték.

„Orvosszakmai megítélésünk szerint, mely az érintett oltakozók 48 órás, részletes utánkövetésén alapul, az általános oltási reakción kívül egészségkárosodás gyanúja nem merül fel” – írta a tárca a 24.hu megkeresésére. Hozzátették, az érintettek egészségi állapotát a továbbiakban is megfigyelik.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató