2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Végre! A Népegészségügyi Központ bepereli Hadházy Ákost

Személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indít pert a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Hadházy Ákos álfüggetlen országgyűlési képviselővel szemben.

Az NNK tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közösségi oldalán közzétett bejegyzésében az alábbiakat állította:

Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de kiperelt- és szerencsére amatőr módon kisatírozott dokumentumok alapján.

A mondatok mellé Müller Cecília országos tisztifőorvos fényképét közli. Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik. Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti – idézi az NNK közleményét az Index. Hozzáteszik, mindezt szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt feltételezi a képviselő.

Szerintük Hadházy Ákos ezzel a magatartásával „közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti”. Mint írják, az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett.

A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos

– hangsúlyozták. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt is írta, hogy az általa ismert papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének elképesztő körülményeiről szólnak. Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz.

Hadházy Ákos egyébként továbbra sem törölte a bejegyzést, az a mai napig elérhető a Facebook-oldalán.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató