2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

Makizaj: az ellátatlan betegekben Orbánék meglátták az üzletet

Az ellenzék messiása közösségi oldalán posztolt annak kapcsán, hogy a kimutatások szerint a magyarok az uniós országok közül is a legmagasabb arányban költenek saját zsebből egészségükre.

Márki-Zay azt írja: Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az egészségügyi kiadások csaknem harmadát a magyarok zsebből, maguk fedezik az egészségügyi ellátásért, a gyógyszerért. A hivatalos KSH-adatok szerint már a járvány előtt, 2019-ben is egy átlagos magyar háztartás több mint 200 ezer forintot adott ki az egészségére. Ez az uniós országok között az egyik legmagasabb arány.

 Ennek fényében hívja fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor másfél évtizede még azt mondta, „az egészség nem üzlet”, három éve azonban azt nyilatkozta, a magánegészségügynek is helye van a rendszerben. Márki-Zay szerint „az ellátatlan betegekben Orbánék meglátták az üzletet, és azóta országszerte tucatjával épülnek a magánkórházak és klinikák, hiszen az embereknek nem is nagyon van más választásuk, mint a magánellátás” – írja. Ennek pedig egy esetleges kormányváltással véget fognak vetni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató