2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Rettegnek a demokraták Trump visszatérésétől

Akkora a pánik a demokraták között, hogy Trump újraválasztását akár jogi eszközökkel is akadályoznák.

Biden vállalhatatlan megnyilvánulásai és inkompetens intézkedései miatti népszerűtlensége, bár még csak egy éve iktatták be, jó okkal ejti kétségbe a Demokrata pártot. Ez a kétségbe esés pedig joggal gerjeszt egyre nagyobb pánikot azzal kapcsolatban, hogy Trump a következő választáson lesöpri őket a pályáról. A demokraták pánikreakciója pedig az, hogy jogi eszközökkel lehetetlenítenék el Trumpot a további politikai karriertől.

Az USA alkotmányának 14. kiegészítésének harmadik bekezdésére (mely arról szól, hogy nem tölthet be sem szenátori, sem képviselői sem alelnöki pozíciót olyan ember aki rész vett lázadásban vagy felkelésben vagy segítette azt) hivatkozva akarnák eltiltani a volt elnököt attól, hogy újra induljon. (A demokraták szerint ő tehet a Capitolium ostromáról.)

A Harvardi egyetem alkotmányjogi szakértője, Laurence Tribe szerint a demokratáknak jó esélye lehet a sikerre az ügyben.

A szakértő szerint, ha perek indulnának Trump eltiltásával kapcsolatban, akkor ügy döntő bizonyítéka a Capitolium ostromát vizsgáló független vizsgálóbizottság véleménye lehet. Arról azonban még semmit nem tudni, hogy a bizottság mit állapít meg Trump felelősségéről.

Eddig tehát a demokraták nem tudnának semmilyen elfogadható bizonyítékot felmutatni a volt elnök bűnösségéről.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató