2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Salvini elfogadhatatlannak nevezte a szégyenletes erőszakot, amit a migránsok műveltek szilveszter éjjelén

A korábban luxusvárosként közismert Milánót rémálommá változtatták a bevándorlók szilveszter éjjelén. Egyre gyakrabban számol be a sajtó illegális bevándorlók által elkövetett visszaélésekről, portyázásokról, szexuális erőszakról az északolasz nagyvárosban. Sajtóközleményekből kiderül, hogy gátlástalan, pokoli hangulat uralkodott szilveszter éjszakán Milánó főterén. Szexuális zaklatások színterévé vált az év utolsó éjszakáján a Dóm tér.

Honlapunk elsőként számolt be az erőszakról.

Két német származású turistanőt vett körül egy harmincfős migránsokból álló férficsoport, akik a molesztálás során arabul beszéltek. A turisták beszámolója szerint a helyszínen lévő rendőrök segélykérésük ellenére sem léptek közbe a zaklató csoport feloszlatására. Helyszíni kamerák felvételei tanúskodnak a jelenetről, ahogyan az erőszakos férfiak körbevették a két nőt, majd a testüket tapogatták. Az egyikük a földre esett, de még akkor sem fejezték be a molesztálást.

Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek

– számoltak be utólag a sokkoló eseményekről az áldozatok.

A milánói hatóságok mindeddig a szilveszter éjszakán elkövetett öt erőszakos zaklatásról tudnak, ám nem kizárt, hogy további feljelentések érkeznek. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak a 2016-ban Kölnben elkövetett nemi erőszakhoz, amelyet hasonlóan az óévet búcsúztató nők ellen követtek el.

A milánói rendőrség egy 19 éves lány esetében is nyomoz, akit a korábbiakhoz hasonlóan egy arabul beszélő csoport vett körül és bántalmazott a Dóm téren. Barátnőjének sikerült kimenekülnie a támadók gyűrűjéből, ő azonban egyedül maradt. Értéktárgyait és táskáját önként átadta a támadóknak, ők azonban tovább folytatták a molesztálást. A hatóságok beszámolója szerint egy megszaggatott ruhadarabokban, a félelemtől sokkos állapotba került lányt találtak az esetet követően a téren. Több hasonló bűncselekmény felkutatását végzik a hatóságok, a helyszíni kamerák és a világhálón megosztott amatőr felvételek segítségével.

Méltatlan Milánó városához a szilveszter éjszakáján elkövetett csoportos erőszak

– nyilatkozta Giuseppe Sala, Milánó főpolgármestere. Közelségéről és együttérzéséről biztosította az áldozatokat, és ígéretet tett a fosztogatásokat és a szexuális erőszakot elkövetők felderítésére és megbüntetésére. Elfogadhatatlannak nevezte a szégyenletes erőszakot Matteo Salvini, a jobboldali Liga főtitkára.



Remélem, hogy mielőbb sikerül a tettesek nyomára akadni. Remélem, hogy 2022-ben kevesebb lesz a fosztogatás és a bűncselekmény, kevesebb bevándorló érkezik, és az olaszok nyugalomban és biztonságban élhetnek

– kommentált Twitter-bejegyzésében a milánói terrorral kapcsolatban Salvini.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató