2022. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.5
USD : 369.4
Időjárás ikon19°13°

Több ezren tüntettek Németországban a korlátozások ellen

Több ezer oltásellenes és vírusszkeptikus tüntetett a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására bevezetett óvintézkedések ellen szombaton Németországban.

Az egyik legnagyobb megmozdulást Hamburgban szervezték, amelyen körülbelül 16 ezren vettek részt a rendőrség szerint. A szervezők hangosbemondón keresztül figyelmeztették a résztvevőket, hogy viseljenek maszkot és tartsák az előírt távolságot. Ennek ellenére sokan nem tettek eleget a felszólításnak.

Az egyik tiltakozó Dávid-csillagot viselt a ruháján oltatlan felirattal, ellene uszítás gyanúja miatt vizsgálatot indítottak

– tájékoztatott a rendőrség.

A német fővárosban, Berlinben körülbelül kétszázan tiltakoztak a járvány terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedések ellen. Mindenben 2500-an vonultak utcára, hogy hangot adjanak oltásellenes, vírustagadó társaik viselkedésével szembeni elégedetlenségüknek.

Zwönitzben egy péntek esti tüntetés során pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendőrökre. A tiltakozókat végül visszaszorították, mire szétszéledtek. A rendőrség nyomozást indított.Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter a Welt am Sonntag című hétvégi lapnak úgy nyilatkozott: az oltásellenesek és a vírustagadók elvesztették a mértéket.

Egy kis csoport kész lesöpörni a tudományos tényeket az asztalról, és önként magára zárni az ajtót a látszatigazságok világában

– mondta. Lauterbach szerint ez a modern német történelem új és aggasztó fejleménye.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató