2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vasrúddal rontott be és tört-zúzott a Saint-Denis-székesegyházban egy migráns

A Saint-Denis székesegyház Párizstól északra, az azonos nevű településen található gótikus épület, amely a Lutetiából Bellovacumba vezető régi római út mellett helyezkedik el. A középkortól egészen a francia forradalomig ez volt a francia királyok temetkezési helye. A Saint-Denis-i egyházmegye székesegyháza.

A templomban őrjöngött, több szobrot is összetört egy "tréningruhás" guineai férfi. A rendőrség szerint a vandalizmus elkövetője egy Saint-Denis-i lakos volt, aki pszichiátriai zavarokkal küszködött.

Tudniiliik Saint-Denis erősen migránslakta negyed. 

A Saint-Denis-széekesegyház rektora elmondta, hogy feljelentést tett, miután egy vasrúddal megrongálták a templomépület belsejét - írja a Valeurs actuelles. A hetilap egy rendőrségi forrást és egy plébánost idézett, aki szerint január 5-én egy harmincas éveiben járó férfi megtámadta azokat a vitrineket, amelyekben vallási tárgyakat állítanak ki, majd megrongált három gipszszobrot a kápolnákban, illetve két szobrot az épület előtt.

 

A Valeurs actuelles beszámolója szerint az elkövetőt már letartóztatta a rendőrség. A férfi állítólag a városrész egyik lakója, aki pszichiátriai problémákkal küzd. A tanúk elmondása szerint szociális lakásra várva nem sokkal a káresemény előtt a Székesegyháztól néhány méterre található Saint-Denis-i városházában látták a migránst.

Az épületet 2019 márciusában egy illegálisan Franciaországba érkezett pakisztáni férfi rongálta meg. A 41 éves férfi két ólomüveg ablakot tört be, mielőtt megrongálta az orgonát. 


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató