2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj összeírta a zsidókat: több zsidót a Fideszbe

Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia, írja a Mandiner.

Márki-Zay nem tudta elengedni múlt heti botrányos kijelentését a választási esélyek és az idős covid-halottak közötti összefüggésekről.

Minderről azt mondta: az ellenzéki sajtó is "ludas" abban, hogy a kijelentés ekkora vihart kavart, "mert nem azt emelték ki, hogy van remény". "Jó, lehet kritizálni, hogy a covid szóba került, de hogy valaki, ahelyett, hogy a reményről vagy a tényekről beszélne ennek az újévi köszöntőnek a kapcsán, ahelyett azt állítja hazug módon, hogy én örültem volna annak, hogy a szerencsétlen időskorúak, akiknek nagy része bízik a kormányban, a kormány hibás járványkezelésének áldozatává váltak, ez hazugság" – mondta Márki-Zay.

"A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés"

"Egy nyilvánvalóan fideszes hazudozó megpróbált antiszemitának beállítani egy izraeli újságban, képzeljék el" – jelentette ki MZP. A jobbikosokkal való fotózkodásról mint az "antiszemitavád" egyik bizonyítékáról azt mondta, a Jobbik múltja mindenki előtt ismert, de ők szeretnék a múltat maguk mögött hagyni, és szeretnének a Jobbikkal egy gyűlöletkampányoktól mentes országot építeni. A menórás képért elnézést kért, mint mondta, április óta mások szerkesztik a Facebook-oldalát, ezért kerülhetett ki így ez a "félreérthető" fotó.

Márki-Zay szóba hozta – megint – Finkelsteint is. Elmondta, hogy ő a fideszesekben a tolvajlást szokta kifogásolni, nem azt. hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk, majd kijelentette: "a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm" – tette hozzá Márki-Zay.

Schiffer a következő vasárnapot várja, Hont András pedig újabb számlálót

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató