2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Niedermüller Péter szerint „morálisan tarthatatlan” a határkerítés

A DK-s polgármester szerint a kormány szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással.

Hétfő reggel az ATV Start című műsorának vendégei Hajnal Miklós (elnökségi tag, Momentum) és Niedermüller Péter (polgármester, Erzsébetváros, DK) voltak. A műsorban többek között a migrációról is szó esett, amelynek kapcsán Niedermüller Péter kijelentette: szerinte „morális tarthatatlan” a határkerítés.

Niederüller: Gyurcsány Ferencnek igaza van

A műsorvezető az adás egy pontján felidézte a DK elnökének egy korábbi bejegyzését, amelyben

Gyurcsány Ferenc leszögezte, szerinte „a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan”.

A műsorvezető a pártelnök kijelentéséről Niedermüllert is megkérdezte. Arra volt kíváncsi, hogy az ellenzéki párt képviselője szerint szakítanak-e a migrációval kapcsolatos korábbi álláspontjukkal.

Erzsébetváros polgármestere válaszában úgy fogalmazott, szerinte a migrációval kapcsolatban „ennek a kormánynak az összes politikai megoldása az volt, hogy építsünk egy rohadt nagy falat, mindenkit nyomjunk ki ebből az országból és nem foglalkozunk velük tovább. Ez több mint embertelen. Ez morálisan is tarthatatlan.”

„A kerítés is tarthatatlan”

A műsorvezető kérdésére, hogy Niedermüller a határkerítésre gondol-e,

Niedermüller hangsúlyozta:

„a kerítés is morálisan tarthatatlan”.

Hozzátette, szerinte „ahogy ez a kormány 2015 óta ezt a politikát csinálja, ez szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással. Erre utalt Gyurcsány Ferenc, és ebben abszolút igaza van.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató