2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Sajtóhír: Novak Djokovicsot letartóztatták

Novak Djokovics kálváriája távolról sem ért még véget. Bár a bíróság a teniszcsillag javára döntött, a bevándorlásügyi miniszter még dönthet máshogy, ráadásul időközben arról kezdtek el cikkezni világszerte, hogy a sztárt letartóztatták.


Hiába döntött Novak Djokovics javára Anthony Kelly bíró, és szüntette meg a vízumtörlési végzést, több újság is arról írt, hogy a világelső szerb teniszezőt letartóztatták Ausztráliában.

Bár a kormány elfogadja a bírósági határozatot, a bevándorlásügyi miniszter még dönthet úgy, hogy megtagadja a belépést Djokovicstól – írja az outlookindia.com. Kelly bíró szerint, ha a kormány ilyen formában gyakorolja a hatalmát, és megvonja a vízumot a 34 éves sportolótól, az azt is jelentené, hogy utána három évig nem mehetne az országba,- számol be rendkívüli hírekben az Index.

A nemzetközi lapok arra alapozták Djokovics letartóztatását, hogy állítólag fokozódott a rendőri jelenlét a sztár ügyvédeinek Melbourne-i irodája előtt.

A Sky News azonban jelezte, hogy szó sincs arról, hogy letartóztatták volna a teniszezőt, annak ellenére, hogy az édesapja is ezt állította.

Időközben az is kiderült, hogy Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter biztosan nem vonja meg a vízumot Djokovicstól hétfő este, ám kedden még megteheti, és folyamatban van az ügy vizsgálata. Vagyis a sportoló továbbra sem dőlhet hátra, és koncentrálhat az Australian Openre.

Közben a szállodánál, amelyben Djokovic az elmúlt napokat töltötte, kisebb zavargás tört ki, amikor az épületből egy fekete autó hajtott ki. A rendőrség paprikaspray-t is bevetett, amikor a tüntetők egy része dobálni kezdte az autót és a szerb zászlóval érkező szimpatizánsokat.

A klasszis külön engedélyt kapott a szervezőktől, hogy részt vegyen a január 17-én kezdődő tornán, csakhogy amikor megérkezett Ausztráliába múlt szerdán, a Tullamarine repülőtéren visszavonták a vízumát, a kormány pedig a kitoloncolása mellett döntött, mivel nincs beoltva koronavírus ellen. Az ügyvédei ezt követően rögtön fellebbeztek, és Anthony Kelly bíró hétfőn hozott döntést az ügyben, ám a történetnek ezzel még távolról sincs vége,- írja az Index.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató