2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ez már a háború: megjött Sorosék kilövési engedélye a jobboldali tartalmakra

Kedves Olvasóink, mi ezt nem csak tudtuk, hanem így építkeztünk. Portálunkat háromszor tiltották véglegesen, kettő éve korlátozásokkal megyünk, és mégis a Telex háborog, hogy felháborító a népszerűségünk a közösségi oldalon.

Mi vagyunk azok, akik nulla forintot költenek reklámra, és az összes szívünket tesszük bele hazánkért. És most alig három hónappal a választások előtt, ismét arra kérünk mindenkit, használja a mi fórumunkat, oldalunkat keresse a keresőkből. Nincsenek illúzióink, törölhetnek mindenkit, de mi akkor is maradunk. Sorosék beindították a rakétáikat, elindították a "tényellenőrző" oldalt Magyarországon is.

Röviden ez annyit tesz, hogy ők fogják megmondani azt, mik a "tények" és ezt jelzik. Ezek után kapnak a jobboldali oldalak egy felszólítást, hogy álhírt osztott meg, csökkenti az eléréseket, illetve egy fenyegetést, hogy a következő "álhírnél" törlik az oldalt. Honnan tudjuk ezt ilyen pontosan? Mert 2019-ben pontosan ezért törölték oldalunkat, egy Faranciaországból átvett cikk miatt, amit az M1 is bemutatott. Történt az, hogy füstöt fújtak a migránsok a gyerekek arcába, hogy könnyezzenek, és így rohantak a kamerák elé velük. Ezt buktattuk le, és ez lett álhírnek minősítve, aztán törlés. Ekkor még egy francia "tényellenőrző" csapat miatt kaptuk. Sorosék a választások előtt, felállították hazánkban is ezt, ma indulnak el.

Íme:

A Lakmusz az állítások mögötti tényeknek igyekszik utánajárni, természetesen liberális felfogásukkal.

Lakmusz néven indult új, tényellenőrző oldal Magyarországon; a csapatot Diószegi-Horváth Nóra, Erdélyi Péter, Neuberger Eszter alkotja Zöldi Blanka főszerkesztésével.

Az oldal szerint a félrevezető információk megmérgezik az életünket, és ma már a parlamentben is elég gyakoriak a “fake news”, az “álhír” és a “kamu” szavak. A Lakmusz szerint napjainkban gyakran érezni, hogy nincsenek tények, csak egymásnak ellentmondó vélemények, illetve „egymás mellett létező, de nagyon különböző valóságok”. A csapat azt szeretné, hogy ez ne legyen így.

„Megnézzük, hogy az egyes állítások mögött állnak-e bizonyítékok és adatok. Amit találunk, azt megmutatjuk az olvasóknak, függetlenül attól, hogy ki tette az eredeti kijelentést, és hogy az általunk feltárt tények megcáfolják vagy megerősítik azt” – magyarázzák, milyen munkát végeznek majd.

A bemutatkozóban felhívják rá a figyelmet, hogy „nem dolgunk, hogy bárkinek megmondjuk, mit gondoljon, miben higgyen, milyen döntéseket hozzon. Abban viszont szeretnénk minél több embernek segíteni, hogy megbízható, ellenőrzött információk alapján tudja értékelni Magyarország és a világ történéseit”.

A csapat egyelőre néhány anyagot tett közzé. Ezekben a Fidesz nemátalakító műtétekre vonatkozó állításaival, az Európára nehezedő migrációs nyomással, a koronavírussal kapcsolatban terjedő hamis információkkal, és egy ellenzéki képviselővel is foglalkoznak, aki pontatlan adatokat használva kritizálta Orbán Viktort a parlamentben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató