2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Késes támadás volt egy svédországi iskolában

Késsel sebesített meg egy kamasz egy tanárt és egy diákot a dél-svédországi Kristianstad egyik gimnáziumában hétfőn - közölte hétfőn este a helyi rendőrség - írja az Origo.

AZ ELKÖVETÉSSEL GYANÚSÍTOTT, 2005-BEN SZÜLETETT FIATALT ŐRIZETBE VETTÉK. A TÁJÉKOZTATÁS SZERINT 16 ÉVES ÁLDOZATA SÚLYOS, 55 ÉVES ÁLDOZATA PEDIG KÖNNYEBB SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT. 

Anders Olofsson kristianstadi rendőrfőnök elmondta, hogy a késelőt hét perccel az első segélyhívást követően sikerült elfogni. A gyanúsítottat most kétrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.

A tett hátterét egyelőre homály fedi. Egy szemtanú a Dagens Nyheter című svéd lapnak nyilatkozva arról számolt be, hogy a fekete szájmaszkot viselő elkövető hangszóróval sétált be a tanterembe, majd rátámadt a tanárra.

A TV4 svéd televíziós csatorna szerint a mostani eset összefüggésben áll egy hasonló támadással, amelyet tavaly augusztusban követtek el a Kristianstadtól mintegy ötven kilométerre délnyugatra található Eslov településen. 

AKKOR IS DIÁK TÁMADT RÁ AZ EGYIK, 45 ÉVES ISKOLAI ALKALMAZOTTRA. A TV4 ÚGY TUDJA, AZ ESLOVI ÉS A KRISTIANSTADI ELKÖVETŐK "ISMERTÉK EGYMÁST, KAPCSOLATBAN ÁLLTAK EGYMÁSSAL AZ INTERNETEN, ÉS KÖZÖS ÉRDEKLŐDÉSÜK AZ ISKOLAI MERÉNYLETEKRE IRÁNYULT".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató