2022. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 392.82
USD : 366.1
Időjárás ikon19°14°

Pozsonyig üldöztek egy illegális migránsokat szállító autót magyar rendőrök

Ukrán állampolgárságú sofőrjét, valamint török állampolgárságú utasait elfogták, akiket átadtak a szlovák hatóságnak. – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szlovák rendőrségi közlésre hivatkozva.


 
A pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint magyar kollégáik a reggeli órákban vették fel velük a kapcsolatot, hogy egy, a rajkai magyar-szlovák határ felé tartó Skoda Octaviát követnek, amely a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem állt meg. Az üldözött gépkocsi a Rajka-Oroszvár határátkelőnél lépte át a határt, majd felhajtott az autópályára és nagy sebeséggel a Pozsonytól nyugatra lévő Malacka (Malacky) városka felé vette az irányt. Lamac városrésznél lehajtott az autópályáról, ahol is a magyar rendőröknek sikerült megállítaniuk.    

A hírt a magyar rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

Közleményükben azt írták, a rendőrök a reggeli órákban próbálták meg ellenőrizni a személygépkocsit az M15-ös autóúton, Rajkánál. A járművezető azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel a határátkelő felé hajtott. Az egyenruhások követni kezdték a gépkocsit, közben értesítették a szlovák rendőröket.    

A Szlovákiába áthajtó autót végül a D2 autópályán, Pozsony külterületén a magyar rendőrök megállították.

Az elsődleges információk alapján ukrán állampolgárságú sofőrjét, valamint török állampolgárságú utasait elfogták, akiket átadtak a szlovák hatóságnak. A magyar rendőrségi közlemény arra is kitér, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató