2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vona szerint az ellenzéki pártok már bánják, hogy Makizaj lett a miniszterelnök-jelölt

A Jobbik bukott elnöke szerint ha „vissza lehetne tekerni az időt, akkor az ellenzéki pártok megakadályoznák, hogy Márki-Zay Péter nyerje az előválasztást”.

Vona Gábor az Inforádió Aréna című műsorában vendégeskedett hétfőn, ahol többek között az ellenzéki összefogásról kérdezték. Arra a kérdésre, hogy ha az ellenzék előre látta volna, hogy Márki-Zay Péter lesz a közös miniszterelnök-jelölt, akkor végigcsinálják-e az előválasztási folyamatot, Vona azt felelte: 

Én arra jutottam, hogy mintha már bánná az ellenzék ezt a jelenlegi helyzetet”

– fogalmazott a Második Reformkor Alapítvány alapítója az ellenzéki pártokra utalva. „Én azt gondolom, hogy ha ennek a tudatában vissza lehetne tekerni az időt, akkor az ellenzéki pártok megakadályoznák azt, hogy Márki-Zay Péter nyerje az előválasztást” – tette hozzá.

„Még Márki-Zay sem gondolta, hogy győzni fog”

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay győzött, Vona úgy fogalmazott: „Nem hiszem azt, hogy van olyan ma Magyarországon, akit ez ne lepett volna meg, beleértve magát az érintettet is”.

Márki-Zay sem gondolta, hogy ezt megnyeri. És a győzelme után látható is volt az, hogy leült a kampánya. Nem tudta, hogy most mit kellene csinálni”.

– fogalmazott Vona Gábor. Álláspontja szerint az ellenzéki pártok sem voltak erre felkészülve, szerinte őket nagyon megdöbbentette nagyon az eredmény.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató