2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

A kézilabda EB szervezője reagált a franciák és a szerbek panaszkodására

A Covid-diktatúrából érkező francia kézilabdázók igen csak felháborodtak, mert Magyarországon szerintük túl lazák a járványügyi szabályok. Nem nehéz észre venni a kettős mércét abban, hogy miközben Nyugat-Európában mindenki a túl szigorú intézkedések miatt van felháborodva valahogy éppen a magyarországi járványkezelésben találnak problémát. A szervezést végző EHB 2022 közleményben reagált az aggódó franciák és szerbek panaszáradatára.

Végtelenül kiakadtak a francia kézilabdázók azon, hogy a magyar-szlovák rendezésű EB-n olyan szállodában kapnak szállást, ahol nem kötelező a maszkviselés. Igen, azok a franciák, akik otthon a szigorú járványügyi szabályozások miatt tüntetnek. A tiltakozásban arra is kitérnek, hogy ők “vért izzadtak, hogy ne kapják el a vírust” – vagyis beoltatták magukat, igen, nagy teljesítmény – a magyar szervezők veszélyeztetik az egészségüket. A szívünk megszakad miattuk. Az EB-t szervező EHB 2022 Kft. ügyvezetője közleményben reagált a francia vádakra:

Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak.

– olvasható a közleményben. Reméljük a rettegő franciák elviselik, hogy Magyarországon nem kötelező minden helyen maszkot hordaniuk, mielőtt hazamennek, hogy tüntessenek az oltási igazolványok és a járványügyi intézkedések ellen.

Forrás: PS, HVG

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató