2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egy 18 és egy 21 éves migránst vettek őrizetbe a szilveszteri milánói szexuális zaklatások miatt

Két fiatalt, egy 18 és egy 21 éves férfit őrizetbe vettek a szilveszter éjszaka a milánói Dóm téren csoportosan elkövetett szexuális zaklatások miatt – közölte szerdán a milánói ügyészség. A két fiatalember a letartóztatása után megjelent a milánói bíróságon, amely megerősítette az őrizetbe vételüket – írja az MTI.

Abdallah Bouguedra és Abdelrahman Ahmed Mahmoud Ibrahim



Riccardo Targetti milánói ügyész azt közölte, hogy a két férfi észak-afrikai bevándorló családban született 2000-ben, illetve 2003-ban. Olasz állampolgárokról van szó, egyikük Milánóban, másikuk pedig Torinóban él. A december 31-én éjszaka elkövetett csoportos szexuális támadások közül kettőben is részt vettek. A két fiatalember a gyanú szerint súlyos szexuális erőszakot követett el, ami után ellopták az áldozatok mobiltelefonját és táskáját – írja az Ansa olasz hírügynökség. A rendőrség az egyik férfi lakásán megtalálta azokat a ruhákat, amelyekben a szilveszterkor készült utcai videók szerint rátámadt a nőkre.

A hatóságok azzal indokolták őrizetbe vételüket, hogy fennállt külföldre szökésük veszélye, mivel kiderült, hogy külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek. A vizsgálatot irányító milánói ügyészség folytatta az eddig jelentkezett kilenc áldozat meghallgatását.

A beszámolók szerint a milánói Dóm téren és a környező utcákban a csoportba verődött fiatal férfiak közül néhányan először szóba elegyedtek a kiszemelt lánnyal, majd a többi férfi körbevette az áldozatot. Egyesek a lánynak háttal állva alkottak gyűrűt, hogy eltakarják az erőszakoskodó társaikat.

A hatóságok kedden tizennyolc fiatal otthonában tartottak házkutatást Milánóban és Torinóban. Összesen tizenkét fiatallal szemben indult vizsgálat csoportos szexuális erőszak, súlyos testi sértés és rablás vádjával. A legfiatalabb 15, a legidősebb 21 éves. A fiatalokat a közösségi oldalakon is közölt felvételek alapján, valamint az utcai hatósági térkamerák arcfelismerő programjai segítségével azonosították be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató