2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Így szórakoznak a migránsok Franciaországban: autóval vonszoltak egy idős franciát - Videó

„Futni fogsz, futni fogsz!”

– ezt kiabálják hangosan nevetve azon a Twitter-videón, amelyen a kommentelők szerint Franciaországban élő migráns hátterű fiatalok kínoznak francia járókelőket, köztük egy idős embert is.

Az autóban ülő fiatalemberek járókelőket kaptak el: az autóból kinyúlva megragadták ruhájukat, és a kabátujjnál fogva arra kényszerítették őket, hogy fussanak a jármű mellett. Az autó belsejéből telefonon videózták, ahogy a szerencsétlen emberek futnak, majd elesnek.

Jobboldali francia lapok, így a Valeurs Actuelles és a CNews tették közzé a francia belügyminisztérium által illegális online tartalmak bejelentésére létrehozott Pharos platformon elérhető videót, amin a járókelőket súlyosan megsebesítő banda egyik tagja látható.

A felvételen egy idős, francia férfit is futásra kényszerítenek.

A szerencsétlen ember könyörög, hogy engedjék el, míg a bent ülők visítozva nevetnek. Amikor elengedik, a korábban megragadott áldozat borzalmasat esik; látszik, hogy a „fiatalok” az esést is levideózzák, s ezen ismét nevetnek.

A Pharos portál tanúsága szerint a rendőrség nyomozást indít a videó ügyében. A Valeurs Actuelles olvasóinak egyike így kommentálta a történteket hozzászólásában:

„Türelmetlenül várjuk ügyeletes iszlám-balosunk pátosszal teli álérveit!”

Ismert: gyakran visszatérő baloldali narratíva, hogy a (nem ritkán az iszlamista körökhöz is kapcsolódó) migránsok bűncselekményei voltaképpen a francia társadalom „xenofóbiájából” erednek.

Ez esetben nem várható hasonló közvita, hiszen a történtekről csak néhány kisebb, „jobbos” portál számolt be.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató