2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Rjabkov figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a saját érdekükben ne játszanak a tűzzel

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes figyelmeztette amerikai kollégáit, hogy a jövőben katonai válaszlépéseket adhatnak arra, ha az Egyesült Államok fejlett fegyvereket állomásoztat Európában.

 

Ragaszkodott ahhoz, hogy ha a NATO új fegyverkezési képességek bevetése felé halad, “amelyeket az Egyesült Államokban nagyon gyorsan fejlesztenek”, az orosz hadsereg olyan módon válaszolhat, amely “szükségszerűen és elkerülhetetlenül kárt okoz az Egyesült Államok és európai szövetségesei biztonságának”.

 Rjabkov a biztonsági garanciákról Genfben folytatott kulcsfontosságú amerikai-orosz tárgyalások után egy nappal a médiának nyilatkozva azt is elmondta, hogy eddig nem történt előrelépés a NATO-bővítés megfékezésére irányuló orosz javaslatokkal kapcsolatban. Szerinte a labda most a NATO térfelén van, amelynek – szavai szerint – végre “valódi lépést” kell tennie az Oroszországgal történő közös megegyezés irányába.

 “Felszólítjuk az Egyesült Államokat, hogy ebben a pillanatban mutasson maximális felelősséget. Nem szabad alábecsülni a konfrontáció esetleges fokozódásával kapcsolatos kockázatokat” – mondta Rjabkov, hozzátéve, hogy

“jelentős” erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy meggyőzzék az amerikaiakat arról, hogy a saját érdekükben ne játszanak a tűzzel.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató