2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Donáth Anna megmarta Gyurcsányt: a DK gátolja az ellenzék sikerét

A Momentum elnöke szerint addig a közös kampány sem működhet, amíg nincs meg a közös lista – Gyurcsányék viszont nem akarják elsietni a listaállítást.

Hosszú interjút adott a Szabad Európának Donáth Anna, a Momentum tavaly novemberben megválasztott elnöke. A beszélgetés során számos témát érintettek, szóba került az előválasztás utáni kampány és a közös lista körüli megállapodások témája is.

Donáth Anna elmondta, hogy bár voltak olyan pártok, amik az előválasztás vége után befejezték a kampányolást, de a Momentum nem tartozott közéjük. A pártelnök szerint abban a tizenöt körzetben, ahol a Momentum jelöltjei nyerték az előválasztást, nem állt, nem állhatott le a munka, sőt, olyan helyeken is folytatták a kampányt, ahol más párt jelöltje nyert. Donáth példaként említette Egert, ahol a két ünnep között is folytatták a munkát a momentumos aktivisták. „Akármerre járok, azt mondják a momentumosok, hogy ami tőlük telik, meg akarják tenni a kormányváltásért” – jelentette ki Donáth Anna, aki a pártelnökség mellett EP-képviselő is.

Azt a felvetést nem utasította vissza a Momentum vezére, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltjei nem kampányoltak tovább. „Ezt egyrészt mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom, másodsorban viszont 

a közös sikert gátolják azok a pártok, amelyek visszatartják az aktivistáikat”

– mondta Donáth Anna.

A Momentum elnöke elmondta: nagyon is eltérő az álláspontja a közös lista összeállításának idejével kapcsolatban, mint a Gyurcsány-párt vezetésének. „Azt mondom, hogy amíg különböző olyan hatalomtechnikai és pártpolitikai kérdések nyitva vannak, mint a listaállítás, addig az összellenzék nem fog tudni teljes erőbedobással kampányolni, hiszen a figyelem máshova kerül” – hangsúlyozta Donáth Anna arra a kérdésre válaszolva, hogy a DK és a Jobbik lassítja-e a közös lista felállítását.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató