2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Baloldali elemző: Orbán Viktor legjobb kampányfőnöke Márki-Zay Péter

Nagy Attila Tibor szerint jelenleg a baloldal van nehezebb helyzetben, mint fogalmazott, „a Fidesz rengeteg váratlan ajándékot kapott eddig Márki-Zay fellépésével”.

 

Terjedelmes interjúban beszélt Nagy Attila Tibor elemző többek között a baloldal jelenlegi helyzetéről a 168 Órának. 

„Most egyértelműen az ellenzék kampánymotorja köhög” – jelentette ki. Mint fogalmazott, az előválasztás „meglepte” a Fideszt, de ez a meglepettség Nagy Attila Tibor szerint átfordult bizakodásba. A baloldali elemző szerint „Márki-Zay Péter az országos politikában nagyon sok furcsa dolgot mond”, s mint értékelt, ezzel

a Fidesz rengeteg váratlan ajándékot kapott eddig Márki-Zay Péter fellépésével”.

Nagy Attila Tibor szerinte sem a december, sem a január eddigi része nem alakult szerencsésen a baloldal számára. A baloldali elemző egyenesen azt is kijelenti, hogy 

mondhatni Orbán Viktor legjobb kampányfőnöke Márki-Zay Péter, mert olyan sztorikat szállít, amelyek az ellenzék számára kedvezőtlen, a Fidesz számára azonban igazán kedvezőnek bizonyulnak.”

Árulózás, összevissza beszélés

Az interjúban arról is kérdezték az elemzőt, mi a véleménye Márki-Zay Péter folyamatos árulózásáról az ellenzéket illetően, holott más alkalommal arról beszél a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy „megtisztult” az ellenzék.

„Ez a helyzet úgy áll elő, hogy Márki-Zay elég gyakran összevissza beszél” – fogalmazott. Nagy Attila Tibor sejtése az, hogy „a miniszterelnök-jelölt mérges lett, amiért még decemberben sem ment át a saját, hetedik frakcióval kapcsolatos kérése”.

Ha egy miniszterelnök-jelölt arra utal, hogy árulók vannak a saját oldalán, azt jelzi, hogy nem tudja átvinni akaratát a saját szövetségeseinek körében sem”

– húzta alá Nagy Attila Tibor. 

Az elemző szerint Márki-Zay azért árulózik, mert ezzel akar a nyilvánosságban nyomást gyakorolni a hat ellenzék pártra, ám, mint hozzátette, „nem vette figyelembe, hogy ez súlyosan érinti a saját, személyes tekintélyét, vezetői kompetenciáját”.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató