2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megint érvénytelenítették Djoković vízumát Ausztráliában (kiutasíthatják)

Úgy tűnik, hiába sorsolták ki máris a világ legjobb teniszezőjeként számon tartott Djoković ellenfelét az Australian Openre, Djokovic kálváriája még nem ért véget, a friss hírek szerint ugyanis megint érvénytelenítették a sportoló vízumát Ausztráliában, és könnyen lehet, hogy ki is utasítják az országból, írja a BBC.

A világelső teniszezőt várhatóan kitoloncolják az országból és nem indulhat az Australian Openen.

Az ausztrál bevándorlási miniszter, Alex Hawke visszavonta Novak Djokovic vízumát, a világelső teniszezőt valószínűleg kitoloncolhatják az országból és így nem indulhat az Australian Openen – írja a The Guardian.

A döntés előzménye lehet, hogy Scott Morrison ausztrál kormányfő csütörtökön arra utalt, hogy a teniszsztár nem maradhat Ausztráliában, ha nem tudja megfelelő módon bizonyítani, hogy van alapja a neki megadott különengedélynek, amely szerint akkor is pályára léphet Melbourne-ben, ha nincs beoltva.

Morrison azt mondta, arra számít, hogy a hatóságok végrehajtják a kormányzati előírásokat, amelyek arról szólnak, hogy csak a koronavírus-fertőzés ellen teljesen beoltottak vagy a megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba.

A BBC szerint a vízum törlésének a következménye lehet, hogy Djokovic a következő három évben nem utazhat be az országba.

Djokovic korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, így Ausztráliába érkezése óriási felháborodást váltott ki, mivel felmerült a gyanú, hogy kivételeztek vele. A játékos ügyvédei szombaton olyan iratokat tettek közzé, amelyek szerint november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást. Utóbbit a december 16-i pozitív teszt alapján.

A teniszező szerdán közleményt adott ki, mert nyilvánvalóvá vált, hogy pozitív tesztje ellenére nem vonult karanténba, rendezvényeken vett részt. Ebben azt állította, hogy nem kapta meg idejében az értesítést az eredményről.

De nem csupán emiatt kellett magyarázkodnia, hétfőn ugyanis olyan fotók és videók jelentek meg, amelyek állítólag bizonyítják, hogy az ausztráliai utazását megelőző 14 napban Szerbiában és Spanyolországban is járt, miközben ő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a melbourne-i útját megelőző két hétben járt-e külföldön. Erre úgy reagált, hogy az utazási nyilatkozatát a csapata töltötte ki a nevében, emiatt csúszott hiba az adminisztrációba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató