2022. január 20. - Fábián, Sebestyén
EUR : 356.48
USD : 314.36
Időjárás ikon-3°

Karácsony kifakadt: „Orbán Viktor jobban szereti Moszkvát, mint Budapestet”

A főpolgármester közösségi oldalán azt írja: a miniszterelnöknek „fontosabbak voltak az orosz érdekek kiszolgálása, mint egy fejlett, korszerű, megbízható metró a főváros egyik legforgalmasabb vonalán.”

A bejegyzés szerint az M3-as metrószerelvények ügyében továbbra is zajlik a vizsgálat a Havasi Gábor vezette Fővárosi Önkormányzat Vizsgálóbizottságában. 

„Nehéz számon tartani azt a sok lopást és gazságot, amelyet a Fidesz elkövetett a magyar emberek kárára, de az M3-as metrókocsik zavaros beszerzésére azt hiszem, mindannyian emlékszünk” – fogalmaz Karácsony.

A Tarlós-féle városvezetés „az új szerelvények vásárlása helyett, inkább régi, korszerűtlen kocsikat újíttatott fel, és helyezett üzembe” – véli Karácsony Gergely. Hozzáteszi: a vizsgálóbizottság meghallgatta Tarlós István jogi tanácsadóját, „aki elismerte, hogy a kormányzat jóváhagyása kellett minden döntésükhöz, köztük ehhez is.”

„Maga a főpolgármester hiába is érvelt volna az új szerelvények mellett, ha Orbánék máshogy határoztak” – áll a bejegyzésben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató