2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A második felszólaló egy orvosbiológus-agykutató volt

Novák Előd után Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, a Mi Hazánk képviselőjelöltje beszélt a tömeghez. „Ne engedjük, hogy a kormány legutóbbi, csütörtöki döntése értelmében mi mindannyian, akik már átestünk a koronavírusfertőzésen, akik nem vettük fel a koronavírus elleni vakcinát, vagy akik egy, illetve két védőoltást kaptunk csak, ezentúl másodrendű állampolgárok legyünk 2022. február 15-től.

Mi, 6,2 millióan ne engedjük, hogy csak a háromszor oltottak számítsanak” – mondta, utalva arra, hogy a kormány a közeljövőben a harmadik adag oltáshoz fogja kötni az oltottsági igazolványt.

Páli azt mondta, a Mi Hazánk egyáltalán nem ajánlja 18 éves kor alatt az oltást, és számukra rendszeres és ingyenes tesztelési lehetőséget követelnek. Péli szerint azok a felnőttek vannak a legjobb helyzetben, akik már átestek a fertőzésen: „A megjelenő újabb és újabb variánsok reagálni fog a szervezetük, erősebben vagy gyengébben, az adott variáns változékonyságától függően, de a szervezetük ismét és ismét legyőzi a vírust” – jelentette ki a Mi Hazánk politikusa.

A többször oltottakról azt mondta: „Sajnos, ők már nem fognak tudni lejönni erről a szerről, egyre sűrűbben és egyre rövidebb időközönként kell oltásért folyamodniuk, hogy fent tudják tartani szervezetük védettségi szintjét”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató