2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ismét több hetes kihagyás várhat Szoboszlai Dominikra

Több hetes kihagyás várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára, aki a hétvégi bajnoki előtt sérült meg – írja az MTI.

Az RBLive honlap beszámolója szerint a 21 éves középpályásnak, aki szombati, VfB Stuttgart elleni bajnoki előtt sérült meg a bemelegítésnél. A hírek szerint egy izomrost szakadt el a combjában, ami miatt legalább három-négy hét kihagyás várhat rá. A klub egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt Szoboszlai állapotával kapcsolatban.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig, Gulácsi bravúros védéseinek is köszönhetően 2-0-ra nyert a Stuttgart ellen. Ez volt a klub történetének 300. sikere tétmérkőzésen. 19 forduló után a 7. helyen állnak a Bundesligában.

Szoboszlait nem először hátráltatja sérülés Lipcsében. 2020 decemberében mintegy 20 millió euróért igazolt át a Red Bull Salzburgtól a testvércsapat RB Leipzighez. Nem sokkal a klubváltás után kiderült, hogy Szoboszlainak szeméremcsont-gyulladása van, ami miatt tavasszal egy meccset sem tudott játszani az új klubjában. Sőt, a nyári Európa-bajnokságon sem tudott vele számolni Marco Rossi szövetségi-kapitány.

Szoboszlai végül augusztus 7-én, az idei szezon első meccsén tudott bemutatkozni a Leipzigben, ahol 23 tétmeccsen 8 gól és 5 gólpassz a mérlege. Az idei év első meccsén, január 8-án gólt lőtt és egy gólpasszt is kiosztott a Mainz ellen 4-1-re megnyert bajnokin.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató