2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Metró alá löktek egy nőt Brüsszelben, épphogy meg tudott állni a szerelvény

A metrósínek közé löktek egy nőt Brüsszelben péntek este, épphogy meg tudott állni a szerelvény – derült ki a Le Soir cikkéből.

Az esetről videófelvétel is készült, amin jól látszik, hogy egy maszkot nem viselő fiatalember minden előzmény nélkül a sínekre löki az előtte álló nőt. Egy-két méteren múlott, hogy ne üssék el az 55 éves asszonyt.

Az ellökött nő nagyon nagyot esett, a felvételen is látszik, hogy hirtelen nem is tud felkelni. A peronon lévő többi utas azonnal jelezte a közeledő metróvezetőnek, hogy a sínen van valaki. A sofőr egyből meghúzta a vészféket.

Az elkövető rögtön elmenekült a helyszínről, de mivel nem viselt maszkot – ami egyébként kötelező a brüsszeli metróban – a rendőrség hamar beazonosította és őrizetbe vette. A 23 éves férfi ellen szombaton emberölési kísérlet miatt emelt vádat a bíróság.

A francia állampolgárságú férfi indítékai pedig egyelőre nem ismertek. A bíróság döntése alapján most pszichiáter vizsgálja, hogy milyen mentális állapotban van a "fiatalember".

A sínre lökött nőt és a metró vezetőjét is sokkos állapotban szállították kórházba, de mindkettőjüket haza is engedték még aznap este.

A brüsszeli metrók általában 40-50 km/órás sebességgel közlekednek, de a megállókhoz érve 25 km/órára lassulnak le – írja a Le Soir. A vészhelyzetekre van egy külön piros gomb, ami sokkal nagyobb erővel fékezi le a szerelvényt, így tudta elkerülni a tragédiát a metrót vezető Ann Van Hamme. A nő bevallása szerint még sose kellett vészfékeznie. A brüsszeli közlekedési társasága gratulált az alkalmazottjának, aki egyelőre nem áll újra munkába.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató