2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Több európai városban is tüntettek a szigorú járványügyi intézkedések ellen

Európa-szerte több ezren tüntettek a szigorú járványügyi intézkedések ellen. Rómában is Bécsben is tömegek vonultak az utcára, akik a kormányok lemondását és a korlátozó intézkedések visszavonását követelték, Ausztriában és Olaszországban is a kötelező védőoltások bevezetése váltotta ki a tiltakozásokat.

Európa több városában tüntettek szombaton a kormányok járványügyi intézkedései ellen. Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.

A kormány mondjon le

– skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción. Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást mindenki számára. A parlament várhatóan a jövő héten szavaz a indítványról.

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a vírustagadók és összeesküvéselméleteket vallók elleni megmozduláson. „Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás” transzpararenssel. A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenöt-ezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta. Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid-19 világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.  

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen. A Laterani Szent János téren – sajtójelentések szerint mintegy ötezer – összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta: „Dühösek az emberek”. Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettiek számára kötelező védőoltást. Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen.

Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató