2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

2024-ben visszavesszük a Fehér Házat - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton este z Arizona állambeli Florence városában tartott politikai nagygyűlésen
A "Mentsük meg Amerikát" (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök - az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva - kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget. "Nagy vörös hullám indul el itt, Arizonában, és végig fog söpörni ezen az országon" - fogalmazott. A vörös szín az Republikánus Párt színe.

Trump ugyan nem jelentette be, hogy ismét elindulna a 2024-ben esedékes elnökválasztáson, de arra bíztatta az embereket, hogy mindenképpen menjenek el szavazni.

"Hiszem, hogy 2024 még fontosabb lesz, de ebben az évben (2022-ben) fogjuk visszavenni a képviselőházat, vissza fogjuk venni a Szenátust, és vissza fogjuk venni Amerikát. Ez nagyon fontos. És 2024-ben vissza fogjuk venni a Fehér Házat."

- fogalmazott Donald Trump.




"Az emberek éhesek az igazságra: vissza akarják kapni az országukat" - mondta Trump, aki beszédében ismét utalt az általa korábban többször emlegetett 2020-as választási csalásokra. "Mindig is gyönyörű országnak tartottak bennünket, ahol tisztességes választások vannak, és most sok szempontból nevetség tárgya vagyunk szerte a világon" - fogalmazott.

Trump szerint a média a "radikális baloldali demokraták zsebében van, ugyanazon emberek zsebében, akik tönkreteszik az országunkat". Mint fogalmazott: "a szélsőséges demokraták kommunista országot akarnak csinálni az Egyesült Államokból".

A volt elnök kifejtette: a média "bűnrészes" volt Biden megválasztásában. "Ha a sajtó őszinte, a választás sokkal másképpen alakult volna" - tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató