2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dán migrációs miniszter: „Az európai menekültügyi rendszer egy nagy hazugság”

Mattias Tesfaye a belga De Tijd gazdasági lapnak azt nyilatkozta, „mindenki tisztában van vele, hogy az EU migrációs politikája összeomlott” - írja a Vdtablog..hu.

Ismét kihúzta a gyufát a liberálisoknál Dánia etióp származású bevándorlásügyi minisztere. Mattias Tesfaye a belga De Tijd gazdasági újságnak adott interjújújában „nagy hazugságnak” nevezte az európai menekültügyi rendszert, valamint arról beszélt, hogy „mindenki tisztában van vele, hogy az EU migrációs politikája összeomlott”. 

A politikus szerint azzal ámítjuk egymást, hogy az európai menekültügyi rendszer humanitárius, viszont a jelentkezők felét alapból elutasítják és ők sem valódi menekültek.

„Óriási mennyiségű erőforrásra van szükség ahhoz, hogy ezeket az embereket visszaküldjük, ha erre egyáltalán valaha is sor kerül” 

– húzta alá.

Tesfaye rámutatott, az általa a jóléti állam egyik legfontosabb pillérének tartott társadalmi kohéziót folyamatos támadások érik.

„Állítom ezt úgy, hogy közben a Szociáldemokrata Párt tagja vagyok: nagy arányú migráció mellett gondok lépnek fel az iskoláinkban, a szociális alapú lakásrendszerünkben és az alacsonyan képzett munkaerőpiacon is. Tehát a klasszikus szociáldemokrata szavazók fizetik az ellenőrizetlen migráció legmagasabb árát” 

– hangsúlyozta a dán bevándorlásügyi miniszter.

Kifejtette, számára nem egy párt fennmaradása, hanem a jóléti állam megtartása a legfontosabb szempont. Majd hozzátette, teljesen világos, hogy a Közel-Keletről érkező migráció veszélyt jelent a gazdaságra, mivel a nagyszámú, újonnan érkezett bevándorlók, különösen a nők, nehezen találnak munkát.

Mattias Tesfaye szerint a migráció kihívást jelent az európai értékekre is.

„Ezek az emberek nem csak a fogkeféjükkel, hitelkártyájukkal és okostelefonjukkal érkeznek, hozzák a vallásukat, a meggyőződésüket, a saját értékrendjüket is. S bár a többségük ezeket az értékeket békés keretek között éli meg Dániában, vannak olyanok is, akik nem”

– húzta alá az etióp származású politikus.

 
(A De Tijdben megjelent interjú előzménye, hogy Dánia nemrég új, a korábbinál jóval szigorúbb bevándorlási törvényt fogadott el, amely – mondani sem kell – nem nyerte el Brüsszel tetszését.)

Forrás: Vdtablog.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató