2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Lövöldöznek az embercsempészek a határon - A TEK is kivonult

Rálőttek egy határőrre Szentpéterfánál

Hatalmas a rendőri készültség a vasi faluban és környékén.

A legfrissebb információk szerint, magyar oldalról rálőtt az osztrák határőrre egy embercsempész ma reggel, majd a szentpéterfai régi határőr laktanyában keresett magának menedéket. A TEK az épületet körülvette, nemsokára osztrák oldalról érkezik egy drón is, ami segítheti az elfogási műveletet. Meg nem erősített információk szerint ráadásul nem egyedül, hanem társával együtt bújt el az embercsempész. Ez az akció már javában tartott, mikor egy moldáv embercsempész is megérkezett a településre és egyenesen a rendőrök karjaiba futott - írja a VAOL.

Az ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott Reanult-ból tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó migránst szállítottak ki. Két ügyről van tehát szó.

A második esettel kapcsolatban a Vas Megyei rendőr-főkapitányság hivatalos közleményt is kiadott:

 A rendőrök 2022. január 17-én, a délelőtti órákban Szentpéterfa térségében állítottak meg egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet, amelyet egy moldáv állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A moldáv férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul - áll a rendőrség közleményében. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató