2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Oláh Ibolya soha többet nem énekli el a Magyarország című dalt

A Partizán POP című műsorban szerepelt Oláh Ibolya énekesnő, aki a nevelőotthonban eltöltött évekről, illetve a Megasztár nevű tehetségkutatóban megélt pillanatokról mesélt. (Oláh Ibolya a verseny második helyezettje lett.)

„Ma már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy tényleg jó dolgokat lehet csinálni. Hittem az összetartásban” – mondta Oláh Ibolya akkor, amikor a beszélgetésben szóba került a Magyarország című dal, melyet ő is előadott.

Elmondása szerint ma már nem énekelné el újra a dalt, és többé nem is fogja.

Oláh Ibolya ezt elsősorban az őt érő rasszista támadásokkal magyarázta. Mint mondta, olyan támadások érték, amilyeneket soha életében nem látott. „Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni” – mondta az énekesnő, aki azt is megosztotta, hogy egy fellépését követően ki kellett menekíteni őket.

A Magyarország című dallal kapcsolatban Oláh Ibolyát arról is kérdezték, ha úgy hozná a sors, elénekelné-e azt a kormány valamely kedvelt előadójával, például Ákossal. Oláh Ibolya a kérdés után majdnem leesett a székről. „Én az Ákossal? Még jó, hogy ülsz. Meg én is” – mondta Gulyás Mártonnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató