2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Donáth és Hadházy feljelenti a magyar kormányt az Európai Uniónál

Donáth Annával feljelentjük a magyar kormányt,- jelentette be Hadházy.

„Donáth Anna EP-képviselővel közösen feljelentjük a magyar kormányt a 4iG tiltott támogatása miatt az EU-nál! Egyértelmű, hogy nemzetbiztonsági kérdés, hogy egyetlen ember kezébe, a 4iG tulajdonosához kerül-e a magyar internet kapcsolója. Ezért levelet írtunk az Európai Bizottságnak, hogy állapítsák meg, a cég működése nemzetbiztonsági kockázatot rejt, és nincs rendjén, hogy az állam hagyja, hogy ennyi kritikus infrastruktúra kerül egyetlen magántulajdonos kezébe.A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG végső célja ugyanis az állami műsorszóró cég, az Antenna Hungária bekebelezése, hogy ezzel megkerülhetetlen szereplővé váljon a hazai kommunikációs piacon. Ha létrejön az üzlet, ez azt jelentené, hogy Orbán Viktor bizalmasának kezében lenne a műsorszórás, az állami gerinchálózat, a műholdas kommunikáció és az optikai hálózat jelentős része.

Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal a versenyjogi szabályok alól felmentést biztosító »nemzetstratégiai jelentőségű összefonódást« lehetővé tevő jogszabály.

Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a felvásárlásokat európai versenyjogi szabályok szerint is, hiszen a cég tevékenysége határokon átívelő.

Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a cég tiltott állami támogatása-e az MFB 100 milliárd forintos, és az MNB 84,45 milliárd forintos pénzügyi segítsége.”


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató