2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Eltűnt a szivárványos látványelem a Madách Színház musicaljének fináléjából

Eltűnt a darab szimbólumának számító grandiózus, szivárványos álomkabát a Madách Színház csaknem másfél évtizede, 2008 óta nagy sikerrel játszott musicalének, a József és a színes, szélesvásznú álomkabátnak a fináléjából – írta meg a Telex nevű szennyoldal egy olvasójára hivatkozva. Ő a hétvégén nézte meg a darabot, és annak „állandó nézője”-ként már alig várta, hogy újra láthassa Andrew Lloyd Webber híres művének magyar verzióját.Azonban döbbenten tapasztalta, hogy

a finálét „szivárványtalanították”.

A Telex szerint ez azt jelenti, hogy nem feszítették ki a színpad és a nézőtér fölé az említett szivárványos kabátot. Ezt a Madách kommunikációs vezetője, Kósa Melinda a nézők biztonságával magyarázta.

A színház igazgatósága úgy döntött, hogy József színes álomkabátját, amelyet a nézőtér fölött szoktunk kifeszíteni, a nézők biztonsága érdekében a József januári játszási blokkjában nem használjuk. A Madách Színház rendkívül feszített munkatempóban dolgozik, két éve nem játszott darabjainkat kell egy-két nap alatt üzembiztos állapotban felújítanunk, és az álomkabát nézőtér fölé kiépített szerkezetének biztonságos beüzemelésére ebben a játszási blokkban nem volt mód”

– írta Kósa Melinda a lap kérdésére, hozzátéve, hogy a gyerekek színes sapkái 2008 óta változatlanok.

A Telex olvasója felvetette, hogy a „szivárványtalanításnak” talán a pedofiltörvényhez lehet köze. Ezt azonban Kósa Melinda cáfolta, szerinte a szivárványos álomkabát eltűnésének „semmi köze nem volt az új törvény életbelépéséhez”.

A szivárvány – teszi hozzá a portál – külföldön is fontos eleme a darab koncepciójának, látványvilágának, ám nem a melegségről szól, bibliai utalásként működik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató