2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Ferenc pápa százezer euróval segíti a migránsokat a fehérorosz-lengyel határon

Az összegből jut a Lengyel Karitász katolikus szervezet támogatására is a Lengyelország és Fehéroroszország határán kialakult migrációs válság kezelésére.

Ferenc pápa százezer eurós támogatásról döntött a Lengyelország és Fehéroroszország között feltartóztatott migránscsoportok számára – jelentette be a Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában elnevezésű vatikáni hivatal kedden. A közlemény hozzátette, hogy az összegből jut a Lengyel Karitász katolikus szervezet támogatására is a Lengyelország és Fehéroroszország „határán kialakult migrációs válság kezelésére”. 

Ezzel egy időben Ferenc pápa ugyanekkora összeggel, további százezer euróval segíti a Rai tájfun sújtotta Fülöp-szigetek lakosságát is.  A pénzt a helyi egyházon keresztül a szigetország legtöbb kárt szenvedett egyházmegyéibe juttatják el.    

A vatikáni sajtóiroda vezetője, Matteo Bruni bejelentette, hogy a pápa két legközelebbi munkatársa, Pietro Parolin és Edgar Pena Parra koronavírus-tesztje pozitív lett. Parolin bíboros államtitkár tünetei enyhék, Pena Parra helyettes államtitkár pedig tünetmentes. Jelenleg mindketten elkülönítették magukat és otthonukban vannak. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató