2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Görögország: Evrosznál is tiltakoztak az új migránstábor miatt - Videó

A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.

Híoszon és Leszboszon is elfogyott a türelem, ezúttal Evroszon emelték fel a hangjukat a helyi lakosok.

Évrosz prefektúra Görögország prefektúrái közül a legészakibb. A prefektúra Kelet-Makedónia és Thrákia régió tagja. Görögország északkeleti csücskében helyezkedik el. Északon és északnyugaton Bulgáriával, keleten Törökországgal, nyugaton Rodópi prefektúrával határos.

Két éve itt akartak benyomulni az illegális bevándorlók Európa területére. akkor hetekig ostromolták a görög határt a Törökország felől érkező migránsok.

Ezúttal az új migránsközpont miatt kerültek a figyelem középpontjába a város lakói, akik nem kérnek az újabb létesítményből.

A város lakói összegyűltek és tüntetni kezdtek, nem akarják, hogy megépüljön a migránstábor.

A tiltakozók felkértek egy illetékes minisztert vagy a kormány képviselőjét, hogy jöjjön a területre, és tegyen ígéretet, hogy nem épül új épület.

A tüntetésen olyan szlogenek hangzottak el, mint: "El a kezekkel Evrosztól" - "A csempészekkel kifelé Evroszból",

A kormányfőt, Kyriakos Mitsotakis-t is szidalmazták. 

Azonban nem volt erőszakmentes az esemény, a MAT erők (görög rohamrendőrség) vegyi és villanógránátokat vetettek be az egybegyűltek ellen.

Bár a tiltakozó tüntetés teljesen nyugodtan és békésen telt, a vége felé mégis elszabadultak az indulatok, többen kövekkel támadtak a rendőrökre, akik elkezdték oszlatni a tüntetőket.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató