2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Varga Judit: Vége a brüsszeli hazudozásnak

Az igazságügyi miniszter bejegyzése a Facebookon.

Beismerték, amit eddig hárítottak, hogy az LMBTQ-lobbi miatt nem férhet hozzá hazánk a helyreállítási alap forrásaihoz. Mert nem engedjük be a szexuális propagandát az iskoláinkba. Vagyis ideológiai okok miatt nem tartják be a jogi normákat, amit mindenkinek be kell tartani egy közös hitel felvételénél… csak nekik nem?

 

Győri Enikő elárulta, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket az Európai Bizottság

„Oktatási diszkrimináció” miatt tartja vissza a koronavírus-járvány utáni helyreállítást célzó, Magyarországnak járó forrásokat az Európai Bizottság – nyilatkozta az MTI-nek Győri Enikő Strasbourgban.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ezt Paolo Gentiloni gazdasági ügyekért felelős európai uniós biztos ismerte be az EU-tagországok pénzügyminisztereinek keddi ülésén (Ecofin).

A képviselő közölte: legutóbb a decemberi Ecofin-ülésen egyeztetett Gentilonival, ahol a biztos még arról beszélt: nincs és nem is lehet kapcsolat a nemzeti kompetenciába tartozó pénzügyi következményekkel nem bíró ügyek és a helyreállítási források között.

Mindehhez képest a keddi ülésen kibújt a szög a zsákból: az EU-bizottság jogot sért, diszkriminatív szabotázsakciót követ el, politikai játszmát folytat. Eddig titkolta, de most elismerte: olyan ügyeket köt össze, melyeket nem lehetne sem az uniós szerződések, sem a helyreállítási alapról szóló jogszabályok alapján

– fogalmazott Győri Enikő, aki szerint a bizottság felrúgta azt a 2020 decemberében megkötött paktumot, amelyet az uniós tagállamok vezetői kötöttek a brüsszeli bizottság jóváhagyásával.

Varga Judit a posztjához az alábbi videót csatolta:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató